В Челси подават жалба и срещу обиди на съдията към техни играчи

снимка: БТА

Ръководството на английския футболен клуб Челси внесе тази сутрин официалната си жалба срещу съдията Марк Клатънбърг във Футболната асоциация.

 

Както е известно, Манчестър Юнайтед спечели дербито с Челси снощи с 3:2, в което двама играчи на сините бяха отстранени с червени картони, а победното попадение за Юнайтед дойде от засада.

 

Всичко това направи съдията Клатънбърг център на вниманието, а играчи на Челси заявиха след мача, че са били обиждани от него. Реферът показа два червени картона- най-напред на Бранислав Иванович, определено коректен, както и на Фернандо Торес, доста спорен.

 

Отделно от това, победното попадение на Хавиер Ернандес срещу девет от Челси, беше отбелязано от засада. В жалбата също така е отбелязан и протест на лондонския клуб срещу рефера за непристойно поведение и неподходящ език, като той е обиждал двама техни състезатели.

 

В писмото на Челси до ФА не се съобщава кои са те, но се подразбира, че става въпрос за Джон Оби Микел и Хуан Мата, уточнява БТА. От клуба потвърдиха пред журналисти, че една част от жалбата се отнася за обиди от расистко естество, а Микел посети съдийската стая след края на мача.

 

Инцидентът идва като продължение на случката с капитана на отбора Джон Тери, който изтърпява наказание от четири мача заради обиди на расистка основа срещу Антон Фърдинанд- брат на капитана на Юнайтед Рио Фърдинанд.