В Бразилия съсипаха новия на "Армията": Той е провал!

снимка: twitter.com

ЦСКА-София вече договори бразилския ляв бек Жеферсон, който само трябва да пристигне в България и да парафира договор за 2 години с "червените". 23-годишният футболист идва от бразилския Интернасионал, макар последно да игра под наем за Витория Баиа. Медиите в родината му го съсипаха от критики и го нарекоха "невзрачен" и "провал". Жеферсон бе повикан в националния отбор от Дунга на мястото на контузения Марсело през 2015, но това само е разгневило феновете на футбола в страната.

"Един от най-хазартните ходове на Интернасионал по утвърждаване на продукт на академията не се отплати и Жеферсон е играч на ЦСКА в България. Той беше толкова невзрачен за отбора си, че беше пратен под наем в Баиа през 2017 г., където до последно се бореше за оцеляването си.

През целия сезон беше скъсван от критики и логично не преподписа с Баиа и беше върнат на Интернасионал, където обаче категорично нямаше място. За това беше продаден в България. Там той ще бъде с други двама бразилци - Енрике Рафаел и Фернандо Каранга. Жеферсон влезе в новинарските заглавия през 2015 г., когато беше извикан на мястото на контузилия се капитан Марсело в националния отбор. Но той беше толкова трагичен, че в крайна сметка си навлече само повече гняв от феновете, отколкото самият Дунга, защото въобще го е повикал", пише изданието "Futebol Interior".