В Берое готови да преборят Черно море

снимка: beroe.bg

Кондиционният треньор на Берое Пламен Липенски увери, че емоциите около драмите с Лудогорец вече са минало и тимът е готов да се изправи срещу Черно море.

Мачът е пряка битка за попадането в челната седмица на А група. Срещата е в събота, 23 ноември, на стадион "Тича" във Варна. Преди нея Липенски даде мнението си пред клубната телевизия на старозагорци.

- Г-н Липенски, преминаха ли емоциите от двубоите с Лудогорец? Какво е настроението?

- Естествено, че минават. Играем един ден мач, след два-три дни идва друг двубой. Това е нашата професия. Сега се готвим за следващата среща с Черно море.

- Как премина подготовката за двубоя?

- Тренировките се състояха главно в това да възстановим максимално отбора, предимно физически. не мога да говоря за някаква психическа умора в отбора. Това е нашата работа. Има настроение в момчетата. Отиваме във Варна да се представим отлично.

- Мачът се определя като изключително важен, предвид класирането на двата отбора и амбициите на двата тима да играят в първата седмица. Какво е вашето мнение за важността на срещата?

- Абсолютно споделям мнението, че мачът е много важен както за нас, така и за тях. Както ние ще търсим победата, предполагам, че и съперникът ще го направи. Накрая ще видим кой ще победи. Мачът е такъв, че при победа, фактически ни дава 6 точки. Затова ще търсим победата.

- Какви са очакванията ви за самия двубой, предвид и тежкия терен във Варна?

- Единствено тежкия терен ни притеснява, но той е и за двата отбора. Ние трябва да се приспособим бързо към тези условия, които ще ни предложи "Тича". Те са облагодетелствани все пак, защото тренират на този стадион и са подготвени. Но както казах, ние трябва да се адаптираме бързо, ако искаме нещо да измъкнем от там.

- Предвид стилът на двата отбора - Черно море са борбен отбор, опасения някакви имате ли?

- Мачът ще бъде предимно тактическо надхитряне и физическа борба.

- Какво е физическото състояние? Някой пропуска ли двубоя?

- Не. Добри новини имам относно Амир Саюд и Костадин Стоянов. Предполагам, че другата седмица може да ги включим в групата. Все още не са на 100% готови. Нямаме проблеми с физическото състояние на другите футболисти. Така че очакваме да стане един добър мач и всеки да даде това, на което е способен.