В Англия след жребия: Обречени сме

галерия:

„Обречени сме“, е заглавието на първа страница на вестник Star Sport, визирайки Групата на смъртта на Световното първенство в Бразилия през 2014-та година, в която попадна Англия.

Както Sporta.bg ви информира вчера, „Трите лъва“ са в една компания с 4-кратния световен шампион Италия, настоящият крал на Южна Америка Уругвай и енигматичния отбор на Коста Рика.

„Боже, помогни ни“, призовава от първата си страница пък най-високо тиражираният таблоид The Sun, като за фон използва снимка на световноизвестната статуя на Исус Христос в Рио де Жанейро.

Вестник Mirror пък е избрал заглавие „Грохот в джунглата“ със снимки на големите звезди на Италия и Уругвай – Марио Балотели и Луис Суарес на фона на тревисти тропически местности.

Ясен е аналогът със знаменития „Грохот в джунглата“ от 1974-та година, който представлява един от най-великите боксови мачове в историята между Джорд Форман и Мохамед Али. Джунглата пък е синоним, който в Англия използват, за да визират града домакин на мачовете от Групата на смъртта.

4050276

Град Манаус е именно в тропически гори и жегите там са изнурителни, а селекционерът на Англия Рой Ходжсън вече успя да си навлече гнева на кмета Атрур Виргилио Нето с коментари, че е „място, на което никой не иска да бъде“.

ВВС и Daily Mail подчертават, че англичаните вече са приемани като врагове от местните фенове на футбола именно заради устатия Ходжсън. „Това ще се усети в мача срещу Италия“, категорични са журналистите на Острова.