Увековечиха Алън "Отговора" Айверсън

галерия:

снимка: БТА/AP

Филаделфия 76 увековечи легендата на тима Алън Айверсън, след като на специална церемония тази нощ номер 3, с който игра Отговора във Фили, беше изваден от употреба.

Събитието се състоя по време на почивката в двубоя между Сиксърс и Вашингтон Уизърдс, като отказалият се наскоро плеймейкър беше приветстван с мощно "MVP" от домакинската публика.

Цялата вечер в залата беше посветена на Алън Айверсън, като билетите бяха далеч по-скъпи от обичайното, а на входа на залата бяха издигнати 4 огромни банера с лика на бившия Ол-стар.

4069963

По време на церемонията банерът с №3 беше открит под звуците на "Simply The Best" на Тина Търнър, а Айверсън беше в отлично настроение.

"Покажете ми глупака, който не вярва, че мечтите се сбъдват. Защото мечтите СЕ сбъдват. Обичам ви, Филаделфия", каза Айверсън.

4069965

"Обичам ви за това, че ме приехте и ме обичахте такъв, какъвто съм. Оставихте ме да бъда себе си, да правя грешки, да бъда човек и да се уча всеки ден. Вие направихте това място мой дом завинаги. Благодаря ви, а сега е време за купон", каза още Айверсън.

4069966

Домакините бяха подготвили още изненади за легендата си, като му подариха моторна лодка, след като неведнъж бившият плеймейкър заяви, че ще лови риба, след като се откаже от професионалния спорт. Лодката се казва "The Answer"(бел.ред - Отговора).

В брилянтната си кариера, която не завърши по най-благоприятния начин (две години Айверсън не успя да си намери отбор в НБА), Отговора участва 11 пъти в Мача на звездите, 4 пъти стана най-добър реализатор, 2 пъти беше MVP на Мача на звездите, а по 3 пъти влезе в отбора на сезона в НБА и взе наградата за най-много откраднати топки.

4069968

Най-ценното му отличие беше през 2001 година, когато спечели MVP на редовния сезон, но във Финалите срещу Лос Анджелис Лейкърс Филаделфия не успя да спечели титлата, а Айверсън така и не взе мечтания шампионски пръстен.