Успехът на Белгия предизвика трагедия в Брюксел

снимка: БТА/AP

Един човек е починал тази нощ в Брюксел, докато е празнувал победата на Белгия над Алжир с 2:1 на Световното първенство по футбол, съобщиха местните медии.

Мъжът, под влиянието на алкохола, пострадал тежко, след като от радост се качил на статуя в центъра на Брюксел, откъдето паднал. Лекарите не успели да го спасят и младежът починал на път за болницата.

Радостта на белгийците от снощната победа срещу Алжир доведе и до други инциденти, за щастие само с ранени.

Служители на министерството на здравеопазването се оплакват, че са били бити при проверките за спазването на забраната за пушене на закрити обществени места. Инспекторите ще бъдат придружавани занапред от допълнителни полицейски екипи, тъй като една от целите им е да предотвратят употребата на алкохол сред деца.

В Антверпен пожарникари се е наложило да се намесят, за да свалят запалянковци от скеле, поставено на кулите на местна църква, тъй като мъжете не можели да слязат сами.

В Лиеж запалянковци са "отвлекли" автобус на градския транспорт заедно с пътниците. От радост те се втурнали към автобуса и се накачили по корпуса и покрива му в движение, като изкъртили входната врата на превозното средство.

В Шарльороа поддръжници на белгийските и на алжирските национали са се сбили, има задържани. Червеният кръст съобщава и за един обгорял от бенгалски огън, посочва БТА.