US компания ще раздвижва Първа лига?

Представители на американската фирма GotProSolution са провели среща в София с управителя на "Футбол Про медия" Атанас Караиванов. Причината - компанията е предложила да изготвя занапред програмата на Първа лига.

Предстои да бъде изнесена специална презентация за БФС и клубовете. Американците разполагат със софтуерен продукт, в който могат да се зададат над 80 параметъра, като така да се избегнат конфликтни мачове в работен ден, както стана в плейофната фаза на шампионата ни. Така през пролетта се играят 5 дербита ЦСКА - Левски, а през есента от юли до декември този мач бе само един.

Може да се избегнат дори сблъсъци между участниците в евротурнирите в началото на сезона, когато играят в квалификационните кръгове. В последните няколко първенства се стигаше до отлагане на по-трудни мачове и програмата се объркваше.

Американската фирма е работила за Мейджър лийг сокър, още във Франция, Англия, Бразилия, Шотландия, Полша, Аржентина, Коста Рика, Австралия, Република Корея, Тайланд и много други.

В момента у нас се използва системата "Бергер", която има своите сериозни недостатъци, които се появиха особено в плейофната фаза.