Управителите на Ботев останаха под бурените на Колежа

На ръководството на Ботев може да му олекне. Има идеалната възможност това да се случи, ако каже истината. Да я каже, ако я знае, разбира се. Но може и друго да направи - да каже, че нищо не знае. Това също е отговор.

Един от отговорите, които търсят жълто-черните приятели. Те задават прости въпроси, които предполагат прости отговори. 

Ръководството на Ботев се съобразява със запалянковците, когато те не искат някакъв треньор и са готови да го линчуват. Даже трепери от страх, макар че това не е работа на запаляковците. Но защо трепери сега, когато същите хора го питат за Колежа. Запалянковците зададоха няколко въпроса, които не предполагат сложни отговори. Дори може само с да и не.

Не знаем какво да правим с Колежа. Нямаме идея. Това, което ви говорим - че с парите от Лига Европа ще рестартираме строителството, е голяма глупост. Ето възможни отговори. Вече никой не се съмнява, че има други. 

Приятелите на Ботев разчистиха бурените от Колежа, колкото да напомнят, че идентичността на Ботев е заплашена - поне да махнем бурените и да не ви гледаме как треперите от страх. И ръководството трябва да признае това - клубният дух е заплашен сериозно, още малко и ще е късно да го търсим под бурените.

Запалянковците казват, че обичат Ботев и питат: А вие? Да не би да обичате повече парите от европейското турне и трансферите, които правите? Това питат.

Двете купи вече не вършат никаква работа. Треволяците на Колежа са по-упорити от всякакви увъртания, че Ботев е велик клуб и няма как да умре под бурените.

Всичко е в Дома на Ботев. Или го има, или го няма. Дали е някаква утеха, че при следващото разчистване на Колежа, това ръководство може и да го няма? Едва ли, ако е останало под бурените и е завлачило със себе си духа на Ботев.