Уолъс с първа тренировка на "Герена"

Бранителят Фернандо Перейра Уолъс направи първа тренировка с отбора на Левски. Денят за него започна с медицински тестове, а след това се включи в следобедното занимание на „сините“.

Sporta.bgприпомня, че вчера бразилецът пристигна в София. Той ще изкара пробен период при 26-кратните шампиони и ще се опита да впечатли треньорското ръководство, за да остане на „Герена“.

Утре Левски заминава за първия си подготвителен лагер в Созопол, а Уолъс ще бъде сред футболистите, които ще се отправят към родното Черноморие.

Сините“ усилено търсят заместник на напусналия Нуно Пинто, а 27-годишният бразилец е оставил добри впечатления на този етап. Ако се представи на ниво и в тренировките, той със сигурност ще остане на „Георги Аспарухов“.

До този момент Уолъс е играл за Шериф (Тираспол), Фредрикстад и Гент, за който вкара гол в мрежата на Левски в двубой от Лига Европа. От половин година бразилецът е без отбор и най-голямото притеснение на треньорския щаб на „сините“ бе неговото физическо състояние.

В същото време стана ясно, че Йордан Милиев по всяка вероятност няма да пътува с тима за лагера в Созопол, което още веднъж засилва спекулациите, че той напуска Левски. Интерес към бранителя има от втородивизионните италиански Авелино и Капри. Милиев днес бе на „Герена“, но даде да се разбере, че повече яснота около бъдещето му ще има утре.