Уникално: Играчи не мърдат след първия съдийски сигнал

снимка: realracingclub.com

Футболистите на Расинг /Сантандер/ намериха интересна идея как да предупредят собствениците на клуба за закъснението на заплатите.

В срещата за купата на Испания срещу Алмерия всичките 11 футболисти на Расинг /Сантандер/ изчакаха първите 20 секунди на мача в позицията, която бяха заели преди началния съдийски сигнал - събрани накуп, хванати за ръце и неподвижни.

Гостите от Алмерия изпълниха началния удар, но явно бяха запознати с протеста на играчите на Расинг и не се възползваха от ситуацията и не организираха атака, а изритаха топката в аут.

Недоволните футболисти на Расинг /Сантандер/, който играе в трета испанска дивизия, вече трети месец не са получавали заплати. Запалянковците на Расинг поздравиха с ръкопляскания акцията на футболистите и започнаха да скандират "оставка" на членовете на ръководството на клуба, които също бяха на мача.

Стигна се и до инциденти, когато най-запалените привърженици на Расинг се опитаха да се саморазправят физически с някои членове на ръководството на клуба. Именно заради финансови проблеми Расинг /Сантандер/ за два сезона изпадна от първа, а след това и от втора испанска футболна дивизия.