Уникална благотворителна инициатива от феновете на Левски

снимка: levski.bg

Феновете на Левски ще направят уникална инициатива за българските стандарти.

Привържениците на „сините“ от от Фонд "Сектор Б" поеха една изключително благородна инициатива.

Феновете ще събират пари за лечението на юношата на клуба Дарин Тодоров.

Преди всяко дерби на Левски, феновете събират пари за хореографията по време на мача.

Този път обаче всичките пари ще отидат за благотворителната кауза, за подпомагане лечението на Дарин Тодоров, който претърпя автомобилна катастрофра през 2010 година и изкара повече от година в будна кома.

Sporta.bgприпомня, че преди няколко месеца в Русия се случи прецедент, когато феновете на Спартак (Москва) и ЦСКА (Москва) дариха парите си предназначени за хореография в голямото руско дерби. Всичките пари на феновете отидоха в помощ на млад фен на Спартак, който беше с опасност за живота. Дали и в България може да се случи нещо подобно, остава да видим.

Ето и официалното изявление на Фонд Сектор Б:

Момчета и момичета, целта ни до събота е да съберем 6000 лева! С тези 6000 лева ще направим най-добрата "хореография" на света - ще помогнем на едно младо момче, на един левскар, да се върне към нормалния живот и да прекара със семейството си първата спокойна и щастлива Коледа от много време насам!

Молим ви от сърце да се включите и да разпространите съобщението навсякъде! Молим ви за вашите левове и стотинки. Лишете се от нещо малко, за да направите нещо голямо!“, гласи официалното съобщение.

Хореографията в събота на стадиона ще е 90 минути смазващо пеене! Всички на стадиона и всички в помощ за Дарин! Брат в беда не се оставя! Че "Левски" име свято е, помнете вий това!“, се казва още вътре.

Средствата за лечението на Дарин Тодоров се набират по открити сметки в Уникредит Булбанк:

IBAN В ЛЕВА – BG31UNCR70001519456109 – BIC: UNCRBGSFIBAN

В ЕВРО – BG74UNCR70001519456111 – BIC: UNCRBGSF