Украинец се изгаври жестоко с Митко Бербатов и неговия ПАОК

снимка: БТА/AP

Бившият селекционер на украинския национален тим и настоящ треньор на Днепър Мирон Маркевич се изгаври с ПАОК, където лидер и звезда е нашият Митко Бербатов. Не особено известният наставник отказа да поеме "черно-белите" . 65-годишният специалист е провел разговори с представители на тима от Солун, но на този етап отхвърля офертата им.

"Нямам интерес от тази позиция. Ако ПАОК покаже, че има сериозни цели и изрази готовност да привлече опитни футболисти, мога и да размисля. В момента нямат играчи за атака на титлата в Гърция. Трябват промени на всички нива", сподели Маркевич, който води Украйна от февруари до август 2010 година.

Позицията му взриви медиите в Гърция, които са на неговото мнение и това имдаде повод да критикуват боса на ПАОК Иван Савидис заради кухите му обещания за атака на титла, които всеки сезон дава, но после това не се случва.

Според украинските медии пък отказът на Маркевич може да е в резултат на това, че той очаква да смени румънеца Мирча Луческу начело на гранда Шахтьор (Донецк).