Украинци дават 300 000 евро за Менди, ЦСКА иска повече

снимка: Wikipedia

Сериозен интерес от Украйна има към защитника на ЦСКА Джаксън Менди. Според различни информации за подписа на сенегалския гигант напират два клуба от бившата съветска република.

Единият клуб е съперникът на Лудогорец в групите на Лига Европа - Черноморец (Одеса), а другият е Металург (Донецк) на Велизар Димитров.

Твърди се, че украинците са готови да броят 300 000 евро за правата на Менди, но старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов смята, че това е малко за качествата на бранителя и е настоял за почти двойно по-голяма трансферна сума - 500 000 евро.

Това засега е охладило мераците на Черноморец и Металург, но от "Българска армия" може и да клекнат, особено като се има предвид, че договорът на Джаксън изтича през лятото и ЦСКА може да го изпусне без пари, които и без това са кът в "червения" клуб.

Sporta.bg припомня, че преди десетина дни се появиха информации, че бранителят ще напусне "Армията" заради неполучени заплати. Тогава от ръководството на клуба бяха категорични, че такъв проблем не съществува.