Уиски и Ман Юн! Звучи добре и е рекламен факт

Рекордьорът по титли във Висшата лига Манчестър Юнайтед привлече пореден корпоративен партньор, след като подписа договор с известен производител на алкохол - Чивас Регал. Параметри по договора не бяха разкрити от двете страни, но от Юнайтед казаха само, че сделката е за няколко години.

Компанията за алкохол е сред най-големите производители на скоч (шотландско уиски) в света. Тя ще предлага своите питиета във ВИП зоната на стадион "Олд Трафорд" на зрителите, които имат специални места в боксовете. Също така логото й ще присъства на рекламните пана на стадиона на "червените дяволи".

"Нормално е за клуб от ранга на Юнайтед да продължава да привлича най-големите марки в света. Както ние, така и Чивас Регал е компания, която е позната по целия свят, така че сме много доволни, че ще бъдем партньори", съобщи един от директорите в клуба Ричард Арнолд.

Макар да не са печелили титлата от пет години, "червените дяволи" продължават да бъдат един от клубовете с най-големи приходи от спонсори. Юнайтед е получил 202 милиона долара през последната година от своите спонсори, като единствено Барселона е пред 20-кратните шампиони на Англия по този показател (247 милиона).

Наскоро Манчестър Юнайтед подписа договор и с компания за домашно обзавеждане. Тя ще постави своето лого на ръкавите на екипите.