УЕФА отмени наказанието на Партизан: "Гробарите" ще ритат в Европа

снимка: БГНЕС/EPA

Европейската федерация по футбол отмени решението си за едногодишна забрана на Партизан да участват на международната сцена.

"Гробарите" и УЕФА са сключили споразумение, с което се "черно-белите" имат право да играят в евротурнирите през следващия сезон.

Документът ще пристигне днес в Белград, а от Партизан ще трябва да го изпратят до Арбитражния съд в Лозана, където "гробарите" подадоха жалба за наказнието от УЕФА преди време. В този случай, когато двете страни са сключили споразумение, Арбитражният съд го приема като единствен документ и отменя всички наказания.

Нищо на този свят обаче не е безплатно. В замяна на отмененото наказание обаче от УЕФА ще засилят мониторинга на Партизан в следващата година. Всяко разплащане и всеки сключен договор от "гробарите" ще отива с копие и в европейската централа.

Интересен е фактът, че Партизан получи наказанието си само заради около 2,5 милиона евро дългове. По-голямата част от задълженията са под формата на данъци и вноски, които "гробарите" трябва да плащат на държавата.