УЕФА глоби сурово Базел за хвърлени предмети от публиката

снимка: БТА/AP

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа с парични глоби швейцарския тим на Базел с огромна глоба в размер на 40 хиляди евро заради поведенито на запалянковците по време на двубоя с Ливърпул от Шампионската лига.

Освен Базел другите гловени отбори са Галатасарай /Турция/,  Фейенорд /Холандия/ и Стандард /Лиеж - Белгия/ като всичките проблеми на отборите са за поведението на техните запалянковци в мачовете от Шампионската лига и турнира Лига Европа.

Базел е наказан с глоба от 40 000 евро /65 000 щатски долара/, след като запалянковци на швейцарския отбор хвърляха на терена опасни предмети по време на мача от груповата фаза на Шампионската лига с Ливърпул на 1 октомври.

Галатасарай е наказан с глоба от 50 000 евро /80 000 щатски долара/ за поведението на турските запалянковци на мача от Шампионската лига с Арсенал, които през първото полувреме хвърляха ракети и факли на терена и мачът бе прекратен.

Фейенорд е глобен с 15 000 евро /24 000 долара/, а Стандард - с 17 000 евро /27 000 долара/, за поведението на техните запалянковци в мачовете от турнира Лига Европа на 2 октомври.