УДАР! Ботев взе играч от Бундеслигата за 30 000 евро

снимка: bundesliga.de

Ботев направи трансферен суперудар, след като си осигури услугите до края на сезона на футболист от Бундеслигата на Германия за по-малко от 30 000 евро, пише сайтът "Густо". Става дума за бившата звезда на "канарчетата" Тодор Неделев, от чиято продажба в Майнц пловдивският жълто-черен клуб вече прибра 2,75 млн.евро, а сега си осигурява услугите на български национал почти за без пари.

Разходите по издръжката на 22-годишния халф ще се около 5000 евро месечно, след като футболистът направи жест към любимия си "Ботев" и се съгласи заплатата му да бъде намалена с 40%, а половината от нея ще бъде плащана солидарно от "Майнц-05" до 30 юни. Именно дотогава е договорът между двата клуба за преотстъпване под наем, като в него има и опция за продължаването му с още една година.

Изключително сериозен принос за успешното развитие на сагата около играча има Лъчезар Танев. Футболен агент №1 у нас през последната седмица е изиграл съществена роля за положителния завършек на преговорите с ръководството на Майнц 05. Именно топимпресариото осъществи и самата продажба на Тошко на немските врабчета преди 2 години и половина.