Убиецът с бебешко лице стана на 42 (ВИДЕО)

В рубриката "Незабравимите голове", Sporta.bg цели да ви припомни някои от най-забележителните попадения в историята на играта.

 Футболът не случайно е определян за най-красивия спорт в света, тъй като чисто технически предразполага за атрактивни изпълнения от всякакъв тип.

През годините сме се нагледали на стотици шедьоври, изпълнени от всепризнати майстори на играта, като би било хубаво да си припомним някои от тях.

Днес се навършват точно 42 години от рождението на един от най-специалните нападатели в цялата история на Манчестър Юнайтед.

Норвежкият стрелец с бебешко изражение Оле Гунар Солскяер празнува своя рожден ден, почти 16 години след паметния финал на Шампионската лига между Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен на "Камп Ноу" в Барселона.

Тогава "червените дяволи" изоставаха с 0:1 до добавеното време на срещата, но изравнителен гол на Теди Шерингам и победно попадение на Солскяер донесоха на Манчестър Юнайтед втора европейска титла в историята на английския гранд.

Едва ли някога феновете на Юнайтед ще могат да забравят незабравимите няколко минути в каталунската столица, като един от най-великите обрати в историята на играта бе завършен именно от скандинавския хищник с №20 на гърба - Оле Гунар Солскяер.