Уайт и Хърн прецакват Кобрата за битка с Джошуа

Британският боксьор Дилиън Уайт вероятно ще изпревари Кубрат Пулев за мач срещу световния шампион Антъни Джошуа. Кобрата трябваше да има предимство за този сблъсък, ако успее да победи Хюи Фюри в мача за определяне официалния претендент на Международната боксова федерация (IBF). Световната боксова организация (WBO) обаче нареди на своя шампион да направи задължителна защита до шест месеца след двубоя с Александър Поветкин. Руснакът се явява претендент на третата организация, чийто пояс е собственост на Джошуа – Световна боксова асоциация (WBA). Към този момент реалният претендент на WBO е Уайт, който е втори в ранглистата. Пред него е Поветкин, който вече ще е направил мач с непобедения англичанин, пише sportal.bg.

Анализаторите смятат, че това е добре преценен ход от страна на Еди Хърн. Той промотира Уайт и Джошуа и неведнъж обяви своето нежелание да преговаря с Кубрат Пулев. Ситуацията е в нарушение на правилата за защита на титлите. Реално след мача с Поветкин, Джошуа би трябвало да има мач срещу претендент, излъчен от IBF. За последно той имаше противник, излъчен от въпросната организация през ноември 2017-а, когато отказа Карлос Такам. След това той се би в обединителен мач за WBO срещу Джоузеф Паркър, а на 22 септември му предстои мач срещу Поветкин.

Все още няма реакция от страна на IBF, които трябва да поискат предимство за техния претендент, без значение дали той е Пулев или Хюи Фюри. Кобрата трябваше да се бие с Джошуа преди година, но се контузи и отказа мача.