Уайлдър с важно условие към Джошуа за бъдещ сблъсък

снимка: twitter.com

Световният шампион в тежка категория във версията Световен боксов съвет (WBC) - Дионтей Уайлдър, обяви важно условие за бъдещ двубой с Антъни Джошуа. Той заяви, че мач между двамата ще бъде възможен само ако хонорарът бъде поделен наполовина. Американецът отдавна отправя предизвикателство към британския шампион на IBF и WBA за двубой, който да обедини титлите в тежка категория, но според него Ей Джей постоянно "се крие".

"Превъзходен бой, една от най-големите битки в света. Всички искат да видят този мач, така че парите трябва да бъдат разпределени поравно. Иначе няма да има мач. Ако искат да използват финансовия въпрос, за да избегнат боя, то нека бъде така. Не искам много, просто парите да бъдат поделени 50:50", заяви Дионтей Уайлдър.

"Ще нокаутирам Джошуа и няма да се изненадам, ако го сторя в първия рунд. Когато дойде време за мач, парите никой няма да ги помни. В този ден най-важно ще бъде кой е най-добрият и всеки ще говори за това. В края на мача ще има един шампион и неговото име ще е Дионтей Уайлдър", закани се американската суперзвезда. 

32-годишният Уайлдър (39 победи, 38 с нокаут, 0 загуби) чака на опашката за мач с Ей Джей. Британецът преговаря усилено с шампиона на WBO Джоузеф Паркър. Кубрат Пулев също остава официален претендент за титлата на IBF, но двубой с Джошуа изглежда далеч в бъдещето. 28-годишният британец е с рекорд от 20 победи и 0 загуби, като всичките му успехи дойдоха след нокаут.