Тъжно! Оцелял от самолета-ковчег говори през сълзи за пръв път след трагедията (ВИДЕО)

"Радвам се, че съм жив!", бяха първите думи на защитника на Шапекоензе Нето. Бранителят оцеля след самолетната катастрофа край Меделин където загина почти целия отбор на Шапе и общо 71 човека на борда. В първото си изявление пред медиите Нето не сдържа сълзите и тъгата, но успя да сподели какво е преживял.

Нето все още се възстановява и е прекалено слаб, но говори пред камерите цели две минути. Днес той бе изписан от болницата и се прибра вкъщи при своето семейство.

"Трудна ситуация. Радвам се, че съм жив, но загубих много приятели. Да погледна лицето си е нещо ново за мен, тъй като бях в безсъзнание доста време. Изпращам въздушни целувки към всички жени, изгубили съпрузите и децата си. Също и към децата, които са загубили родителите си - своите бащи. Не си спомням нищо. Цели 10 дни бях в безсъзнание. Получих много подкрепа от жена ми, пасторът на църквата ми, баща ми и брат ми. Искам да благодаря на всички, които са се помолили за мен. За всички, които са се борили духом заедно с мен. Въпреки това съм доста тъжен. Бог ми позволи да живея. Давам това изявление, за да благодаря на тези, които са се борили с мен и говоря от името на тези, които са си отишли от този свят. Загубих много истински другари. Помнете! Правете добри неща. Вярвам, че скоро с Божията воля ще мога да играя отново. Ще давам цялото си сърце, във всяка една секунда с екипа на Шапекоензе. Ще оставя душата си на "Арена Конда", каза Нето, който не се сдържа и се разплака.

Според докторите, които са лекували Нето, той е оцелял като по чудо.

"Лечението му на Нето бе изумително. Той оцеля и по фантастичен начин се възстановява, от клинична гледна точка. Сега той ще премине през процес на рехабилитация със семейството си. Разбираме, че хората се интересуват от неговото мнение, но като доктор съветвам да не го притеснявате и да го оставите да си почива", каза още докторът.

Вижте тъгата в очите на Нето: