Тържествено бе открита боксовата школа на Кубрат Пулев

снимка: БГНЕС

С тържествено празненство бе открит новият „Спортен център Пулев”. Боксовата академия на Кубрат и Тервел Пулеви и един от най-добрите български треньори в този спорт Борислав Бояджиев ще бъде арена за младите хора, която ще съчетава богатия опит на основателите си със съвременната и добре оборудвана техническа база.

Модерното съоръжение включва боксова зала, фитнес, кондиционна зала и спа зона за рехабилитация.

„Направихме този малък спортен комплекс с идеята да развиваме не само спорта в България, но и да призовем децата да спортуват повече. Ще се радвам ако един ден от тази зала излезе по-добър боксьор от мен”, заяви Кубрат Пулев при официалното откриване.

Сред гостите на събитието бе министър-председателят на България Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, както и редица популярни лица от спорта.

„Не сме тук просто да уважим, а да благодарим на тези момчета, които гордо веят българския флаг по света. Това, което искам да кажа на тях и на техните треньори е, че това което са направили и правят има трайна диря в историята.

Действително за нас е голяма чест да ви поздравим за това, което правите и ви пожелавам успех, заяви премиерът Бойко Борисов. Официалното откриване на спортния център бе гарнирано с изключителния глас на Валя Балканска, както и демонстрация от страна на новите боксови надежди на България. /БГНЕС