Трус в Ботев! Самуилов изгони Киров и го разкри! Колежа ще има ново име

Николай Киров-Белия вече не е треньор на Ботев. Наставникът, който донесе Купа и Суперкупа във витрината на клуба е уволнен днес от собственика Георги Самуилов (освободени са и помощниците му). Петролният бос обяви и най-чаканата вест - стадион "Христо Ботев" ще бъде достроен, като стартът ще бъде даден най-късно на 1 септември, без да има крайна дата за довършване.

Колежа ще има ново име - "Инса Арена", за да носи реклама на компанията на Самуилов, която ще вложи доста средства, за да завърши стадиона.

Самуилов не спести грозни истини от кухнята. Той разкри, че е имало недоволни играчи, които са настоявали за треньорска смяна. Освен това стана ясно, че Киров е дал безумно обяснение за загубения финал за Купата срещу Локомотив пред 20 000 зрители.

"Освобождавам Николай Киров и екипа му заради 2-те нулеви години! Киров ми заяви, че играчите се притеснили от публиката. Това за мен е абсурдно! Той и щабът му донесоха много на Ботев Пд, но се е време да се разделим. Това е моето решение като собственик. Работа, която накрая е катастрофална. 6 загуби поред, тотална загуба за Купата на България, където бяхме суперподготвени. Аз като собственик какво да направя? Естествено, че ще направя промяна!

Не заслужавахме тая загуба във финала! Много спекулации имаше по тая тема, с кой ли не разговарях! Да им е честито на Локомотив Пловдив. Но ние сме мъже и трябва да приемем тази загуба. До една седмица ще обявим новия треньор. Подготовката започва на 13-и, така че до 10-и ще го обявим".

Стадионът ще започне да се строи до 01.09.2019-а г. Гарантирам го това! Той ще се казва Инса Арена! Да, може да го почнем и по-рано, но давам крайната дата за старт на строителството. Имате моята дума, че стадионът ще се построи! Има процеси, които не искам да коментирам, които трябва да се случат, за да почне строителството!

За мен е гнусно емблеми на клуба като Неделев и Вутов да бъдат обвиняване в това, че да продали или дали финала! Неприемливо е! Имаше футболисти, които също не се изказаха много ласкаво за треньорското ръководството"!