Трио френдове на Бербо поемат Берое

снимка: 24 часа

Берое се договори официално с треньорите на Верея. Новината, която обикаляше Стара Загора от няколко дни дни, беше потвърдена пред offnews.bg и от двата клуба.

Преговорите са се развили светкавично след отпадането на Берое от плейофите. Клубното ръководство е потърсило веднага Александър Томаш,  който не мърда никъде без своите помощници и бивши съотборници от ЦСКА Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Триото е известно с това, че е неразделно с Димитър Бербатов, когато звездата си е в България. Митко дори посети куп мачове на Верея.

Тримата са дали положителен отговор на Берое. За да бъдат коректни напълно, те са разговаряли веднага и с клубния президент на Верея Галин Михайлов. Томаш, Мирчев и Кючуков дали дума, че ще направят и невъзможното  да класират отбора за евротурнирите. Екипът вече преизпълни задачите от началото на сезона.

Верея не само се спаси, но потегли успешно в плейофите за Лига Европа, където елиминира Пирин, а следващ съперник е Ботев. Победителят играе срещу последният отбор, осигурил си европейска квота от първата шестица.

Припомняме, във Верея не са взимали пари от 5 месеца. Обстановката е трудна, но момчетата стиснаха зъби и направиха чудеса. Отборът игра и полуфинал за Купата на България, където отпадна от Ботев.

Томаш, Мирчев и Кючуков стартираха в Банско като треньори. После получиха покана от Локо Горна Оряховица. През последния сезон работят във Верея, като за месеци сглобиха отбор от нулата.