Трима нови започнаха с Нефтохимик

снимка: neftochimic.com

Нови двама футболисти пристигнаха в Нефтохимик, които засега могат да бъдат смятани за сигурни попълнения. Това са миналият през школите на три софийски отбора Валентин Добревски и Симеон Златев, който е юноша на "шейховете".

Добревски е син на известния футболист от близкото минало Гено Добревски. 19-годишният Добревски е офанзивен халф, който след Локомотив (Пд) преминава последователно през школите на Левски (Сф), ЦСКА (Сф) и Славия (Сф).

Симеон Златев беше смятан за един от най-талантливите юноши на Нефтохимик преди няколко години, а в кариерата си има престой и в арменското първенство. Играе като крило, но може да бъде използван и като атакуващ халф.

След напускането на Петър Денчев в посока Спартак (Варна), изпълнителният директор Костадин Джамбазов взе като втори вратар Костадин Георгиев, който е юноша на другия бургаски отбор Черноморец, но в последните години е бил в аматьорски клубове в Кипър.

Той ще се конкурира за мястото под рамката с Пламен Колев. В момента 16 футболисти тренират с Нефтохимик, както и петима юноши, които ще се опитат да си спечелят място в първия отбор.

До събота отборът ще тренира по веднъж, а в събота играе контрола с аматьорския Свети Никола (Бургас) в Българово, информира БТА.