Трима национали заедно в Краков за финалите в Шампионска лига

Волейболните национали Теодор Салпаров, Николай Пенчев и Георги Братоев вече са в Краков със своите клубни отбори за сблъсъците от финалната четворка на Шампионската лига, които ще се изиграят на 16-и и 17-и април в „Таурон Арена“. Теди Салпаров и неговият „Зенит“ (Казан) ще защитават титлата си от миналата година, а амбиции за златните медали проявяват още шампионът на Полша „Асеко Ресовия“ (Жешув) на Ники Пенчев, първенецът на Италия „Трентино Диатек“ с разпределителя Георги Братоев и друг отбор от Ботуша - „Кучине Лубе Банка Марке“ (Чивитанова). Едно е сигурно – поне един българин ще играе на финала в най-авторитетния клубен турнир и през този сезон!

В миналогодишната битка за титлата един срещу друг се изправиха „Зенит“ и „Асеко Ресовия“, а в редиците им от двете страни на мрежата тогава отново бяха Теди Салпаров и Ники Пенчев.

Този път двата тима ще се срещнат още на полуфинал, а поляците са амбицирани да вземат реванш пред собствена публика.

Волейболистите от Казан пък преследват рекордна 4-а титла от Шампионската лига. Същата цел има и друг от финалистите „Трентино Диатек“, който спечели турнира три пъти подред в периода от 2009 до 2011 г.

„Асеко Ресовия“ от своя страна ще се опита да подобри постижението си от миналата година, когато остана със сребърните медали и по този начин да влезе в историята като първият отбор от Полша, който вдига трофея от Шампионската лига.

Волейболистите от „Кучине Лубе Банка Марке“ пък се надяват финалите в Краков да им донесат късмет както през 2002 г., когато в полския град Ополе клубът спечели единствената си титла от най-силния клубен турнир.  

champions league

Полуфиналите в „Таурон Арена“, която е с капацитет за 15 хиляди зрители ще се изграят тази събота. Първо от 17:30 ч.б.в. е двубоят „Зенит“ – „Асеко Ресовия“, а в 20:30 ч.б.в. по програма трябва да започне италианският сблъсък „Трентино Диатек“ – „Кучине Лубе Банка Марке“. Финалът е в неделя от 19:00 ч.б.в., а двубоят за бронзовите медали ще стартира в 15:45 ч.б.в.

За волейболните зрелища на полска земя са се акредитирали журналисти от 185 медии от целия свят.