Трилър по Хичкок! Федерер и Бенчич донесоха титла на Швейцария

Швейцария защити титлата си на „Хопман къп“, след като отново се наложи над Германия във финалния сблъсък по изключително драматичен начин! Роджър Федерер и Белинда Бенчич трябваше да чакат до решаваща точка в тайбрека на третия сет, за да триумфират след 4-0 1-4 4-3(4)!

В първият сет отборът на Швейцария изнесе истински урок на опонентите си. Двамата се движеха добре и изглеждаха сработени на корта, а Федерер бе брилянтен. 13 минути бяха нужни, за да стане резултатът 4-0.

Embedded video

Във втората част Зверев, който досега бе неубедителен в представянето си, заигра много по-добре. Първо успя да даде аванс на Германия, спечелвайки сервис гейма си, след което изработи четири поредни брейкбола след две офанзиви срещу Бенчич и едно добро воле в краката на Федерер. Стигна се до 30-40, но Кербер изпълни добър ретур след неубедителен начален удар на швейцарката и пробивът стана факт.

Федерер изигра силен гейм и миналогодишните шампиони получиха два шанса за рибрейк, но съотборничката му пропиля и двата с бекхенд в аут. До края на сет Маестрото продължаваше да бъде почти безгрешен, но Бенчич бе изпаднала в дупка и съперниците им се възползваха – 4-0 1-4.

Решаващият сет започна с брилянтен бекхенд ретур на носителя на 20 титли от Големия шлем. Бенчич също се справи със сервиса на Саша, за да може малко по-късно той да изпрати топката в аут, а при 15-30 Кербер не успя да се справи с настоятелната атака по нея на мрежата – три брейкбола. Германците се добраха до 40-40, но двойна грешка на четвъртия в света даде пробив аванс на противниците им.

След като затвърди на 15, Швейцария имаше две възможности да поведе дори с 3-0, но световната №2 сервира убедително и намали разликата. Скоро резултатът стана 3-2 и Федерер трябваше да сервира за спечелването на титлата.

Embedded video

Геймът стартира с великолепно разиграване между Маестрото и Кербер, завършено с изключителен минаващ удар на германката по правата. Зверев увеличи предимството на отбора си със стабилна игра на мрежата, след което изпълни добър ретур, за да може съотборничката му да им осигури четири поредни брейкбола. Първият бе спасен с ас, но при втория Саша се възползва от липсата на първи начален удар и предизвика грешка от ракетата на Роджър – 3-3 и шампионски тайбрек!

Великолепните разигравания идваха едно след друго, като до 2-2 двата състава си размениха по един брейкбол. Петата точка бе удивителна, като германците демонстрираха невероятна защита, но непрестанният натиск на швейцарците даде резултат и отново се стигна до минипробив. Въпреки това именно Зверев и Кербер стигнаха първи до мачбол, след като при 3-3 Саша записа уинър от ретур. Федерер обаче отговори с воле и се стигна до епичен развой – решаваща точка щеше да определи шампиона!

Последва разиграване, в което Федерер и Бенчич бяха залепени за мрежата, а Зверев и Кербер ги обстрелваха от корта. Редица волета по-късно титлата отново се върна в ръцете на швейцарците!

TennisKafe.com