Треньорът на Хасково подаде оставка след 1:4 от Левски

снимка: БТА/

Поредната треньорска смяна в А група е факт, след като днес Димчо Ненов напусна поста в аутсайдера Хасково 2009.

Конкретният повод е поражението с 1:4 от Левски в 9-ия кръг, който оставя новаците на последното 12-о място само с 4 спечелени точки. Sporta.bg подчертава, че преди Ненов рокади имаше в Лудогорец, Левски, Черно море и Славия, като съответно напуснаха Стойчо Стоев, Хосе Мурсия, Александър Станков и Милен Радуканов.

"Говорих с изпълнителния директор. Надявам се, че за по-доброто развитие на клуба е да се разделим. Не се получават резултатите, които искаме. Благодаря на ръководството на Хасково, че ми предоставиха възможността да работя тук и се разделям с всички съвсем нормално и коректно.

Но с днешното ми напускане няма как да изтрия хубавите спомени. Никога няма да забравя как спечелихме промоцията, как доведохме елитния футбол в Хасково след повече от 20 години, коментира за БТА Димчо Ненов.

"Надявам се всичко да е в името на отбора. Но специално искам да кажа, че в срещата с Левски това не беше играта, която искам да виждам. Не беше моят футбол. Ясно ми е, че един треньор го държат резултатите, така че съдбата ми тука беше малко или много предопределена, добави бургаският специалист.

Все още не е ясно дали ще бъде търсен нов треньор, дали помощникът Левент Аврамов ще поеме временно отбора, но Ненов пожелава успех на наследника си. Днес той беше на Градския стадион в Хасково и си взе довиждане с ръководството и играчите.