Треньорът на Гришо: Има още да заяква

снимка: БТА/AP

Треньорът на Спортист номер 1 на България Григор Димитров – Роджър Рашийд – сподели в интервю за австралийския вестник The Australian, че талантливият тенисист от Хасково има още да подобрява физическата си форма.

Рашийд отбеляза, че през изминалата 2014-та Гришо е израснал много не само като физика, но и като психика, след като е демонстрирал великолепна игра срещу най-добрите в спорта. Наставникът на Димитров отбеляза като положителен факт и стигането до полуфинал на Уимбълдън, както и стигането до втората седмица на Australian Open.

„Начинът, по който той игра с Надал в Мелбърн, показва, че е готов за голям тенис на големите турнири. На Уимбълдън показа, че е психически достатъчно устойчив, за да се бори на най-високо ниво – изисква се присъствие на духа, за да елиминираш категорично в три сета актуалния британски шампион на турнира, и то на Централния корт пред такава публика.

Григор запазва хладнокръвие и се чувства комофртно в подобни напрегнати моменти, това го прави още по-добър играч. Много неща за първи път му се случиха този сезон и хубавото е, че съумя да ги приеме и осмисли.

Има още накъде да заяква физически, работим много в този аспект, като той спазва изготвения режим до последната точка както на корта, така и извън него“, коментира Рашийд.