Треньорът на Гришо: Агаси ще стабилизира психиката му

Родната гордост в тениса - Григор Димитров привлече нов човек в своя екип в края на сезона, а неговото име е познато на целия свят - Андре Агаси. Треньорът на българина Даниел Валверду коментира този ход.

"От известно време разговарях с Григор относно възможността да добавим нещо към тима, което да му помогне да бъде по-постоянен в играта си, за да бъде регулярно на върха. Проблемът с него, с неговият начин на игра и личност, е да бъде стабилен играч през цялото време. Очевидно ние сме работили много върху това. Но моята работа като лидер на отбора е да намеря решения, за да подобрим нещата. Не просто да изиграе по-добър турнир, но в по-голям смисъл относно играта и потенциала му. Казах му: "Чувствам, че за да бъдеш на върха, имаш нужда от някого", каза Валверду.

"Познавам Андре от известно време, когато работих с Анди Мъри. Решихме да го потърсим и всичко се разви както искахме, а сега в отбора сме развълнувани", добави венецуелецът.

Запитан какво може да предложи на Григор играч като Агаси, той отвърна: "Много опит по отношение на психиката. Той знае какво се изисква, за да стигне един играч до върха".

"Като играч е важно какво правиш на корта и извън него. В своята кариера Агаси е разбрал какво е добро и какво е лошо и на двете места. Виждал е и двете страни, което е много важно. Ще имаме по-добре перспектива какво е доброто, когато познаваме и лошото", завърши Валверду.