Треньорът на Фюри: Тайсън не е наркоман и скоро ще се завърне

снимка: БГНЕС/EPA

Треньор и чичо на Тайсън Фюри - Питър Фюри е сигурен, че племеникът му не е наркоман. Питър смята, че Тайъсн скоро ще си върне лиценза и ще се качи отново на ринга.

Британският боксор лекува "маниакална депресия", а боксовите шефове вчера започнаха разследване за допинг и медицински проблеми.

Британският боксов съвет взе лиценза на Фюри, след като той сам призна, че е шмъркал кокаин.

"Той не е по наркотиците - той просто е глупав. Той дори не е влизал в клиника за злоупотреба с наркотиците, просто има депресия", заяви чичито на Тайсън - Питър Фюри.

"Естествено когато човек загуби интерес към всичко и не може да види смисъл в нищо - има проблем. Подобен е случаят на Тайсън. Лекарите обаче са сигурни, че в близките месеци той ще се оправи", каза още треньорът на Тайсън Фюри.

"Със сигурност ще го видим отново на ринга. Боксът е неговия живот - той е в кравта му. Бордът трябва да разбере, че той просто има тежка депресия. Има всичките необходими медицински бележки, за да го докаже. Ще се подложи на необходимите лечения. Когато Тайсън се възстанови босковите шефове няма да имат друг избор освен да му върнат лиценза, след като получи всички необходими документи от докторите, че може да се боксира, те нямат причина да не му го върнат", завърши Питър Фюри.