Треньорът на Джокович: Изненадах се, че спечели Уимбълдън

Новак Джокович спечели Уимбълдън, след като е бил близо до това въобще да не участва, разкри треньорът му Мариан Вайда. Сърбинът взе „уайлд кард“ за турнира в Куинс, където стигна финал, а после пренесе формата си на Уимбълдън.

„Не очаквах да стане шампион. Добре е, че игра в Куинс. Не беше напълно готов за Уимбълдън, имах съмнения – все пак става дума за турнир от Големия шлем, пет сета, различна издръжливост. Той обаче започна много добре“, каза Вайда.

Ноле загуби само два сета до 1/2-финалите, а треньорът му сподели, че с напредването на турнира тенисистът значително е подобрил сервиса и ретура си.

В  спора за място на финала Джокович победи Рафаел Надал и определи тази победа като една от най-добрите в кариерата си.

„Ключово беше да остане в мача. Беше минало много време от последния му двубой с Рафа. Прекъсването при аванс от 2-1 сета бе в ущърб на Новак. В петия сет той бе на приливи и отливи, но остана психически силен. На Новак малко му помогна, че играта бе подновена под покрив. Нямаше вятър, а той понякога има проблеми с вятъра.“

TennisKafe.com