Треньорът на Босна: Не успяхме да преодолеем напрежението

снимка: БТА/AP

Отборът на Босна и Херцеговина е платил цената на сценичната треска от дебютното им участие на световно първенство, което е довело до поражението от Аржентина, но в следващите два мача ще се опита да направи много по-добро представяне, заяви селекционерът на балканците Сафет Сушич.

Босна и Херцеговина отстъпи с 1:2 на колоса и фаворит за титлата Аржентина, като още в началните минути Сеад Колашинац си вкара автогол. Другите два отбора в тази група F са Нигерия и Иран.

"Както казах и вчера преди мача, обективно погледнато е трудно да се противопоставим на Аржентина, който е фаворит за световната титла. Но аз мисля, че играхме добре и през двете части на мача", заяви Сушич.

"Когато играеш срещу Аржентина, ти трябва да играеш на върха на възможностите си, а също така да си сключил добра сделка и с късмета. Да, имаше напрежение в отбора, което не успяхме да преодолеем. Но когато изпуснем парата, можем да направим добри неща, видяхте го в края на двете полувремена.

"Надяваме се, че голът, който вкарахме, ще бъде отправна точка за нещо по-добро в следващите мачове. Ние гледахме Аржентина, но да ги гледаш и да играеш срещу тях не е едно и също. Те са страхотен тим, имат невероятни индивидуалности и в това няма спор. Можем да спечелим четири или дори шест точки до края, така че казах на момчетата, че тази среща не е решаваща.

Ведад Ибишевич остана на резервната скамейка, защото направихме промяна в тактиката в последния момент. Първата ми идея беше Мухамед Бешич да бъде човекът-сянка на Лео Меси, но след това реших, че по-добре би било да направя креативна средна линия.

Смятам, че изборът ми не беше грешен. Да играеш срещу Меси е много трудно, както и срещу всеки футболист от неговата класа. Можеш да поставиш човек, който да се опита да го опази, но за мене е невъзможно. Дадохме му малко повече свобода, отколкото би трябвало, но съм казал на моите футболисти, че най-близкият до него трябва да го затваря, когато получава топката", завърши селекционерът на Бисна и Херцеговина.