Треньор на ЦСКА: Ултраси на Левски искаха да ни убият

снимка: lap.bg

Кондиционният специалист на ЦСКА Томас Нойберт беше най-тежко пострадал след мача с Левски. Тогава, след третия гол на "червените", предмети полетяха към скамейката на тима и имаше трима уцелени, сред които германецът беше с най-тежки поражения.

Той не пожела да говори пред българските медии, но го направи с охота пред румънските. Нойберт работи дълги години, като беше част от бившия Стяуа, който сега носи името ФКСБ.

"Всичко се случи при третия ни гол, когато моите колеги започнаха да скачат и да се радват. Феновете на Левски, които бяха зад скамейката ни, започнаха да хвърлят предмети по нас. Аз се скрих, защото не можех да дишам от дима."

"В този момент някъде нещо ме удари и се строполих на земята. Беше бомбичка, защото 40 секунди не чувах нищо. Когато се съвзех, видях хора около мен. Искаха да ме качат в линейката и да ме отведат в болница, но аз предпочетох да остана до отбора."

"Сега съм добре, слава на Бога. Миналата нощ ме боля главата, но сега всичко е наред. Колега от Стяуа ми се обади да ме пита как съм, благодарих му за загрижеността. Но един от треньорите на ЦСКА беше ударен с камък, можеше и да умре. Такива неща не трябва да се случват повече", сподели Нойберт пред Диги Спорт.