Травмата на Тодор Неделчев: Трябва да минат поне три-четири месеца преди да се мисли за футбол

Лекарят на българския национален отбор по футбол д-р Бисер Бочев участва в пресконференция преди днешния мач с Грузия в турнира на УЕФА Лига на Нациите. Шефът на медицинския щаб говори за инцидента с автобуса късно в петък, при който пострада Тодор Неделев. Напомняме, че вследствие на удар при катастрофата националът ни претърпя спешна черепно-мозъчна операция в Тбилиси.

Според Бочев, само бързата и навременна намеса е предотвратила доста по- неприятни последици. Неделев трябва да почива най-малко 3-4 месеца преди да се мисли отново за футбол, смята още лекарят.

"C оглед на тежката травма, можем да кажем, че Тодор Неделев е в добро състояние. Вече излезе от медикаментозната кома и всички сме оптимисти за крайния изход. 

-0:17
Снощи след катастрофата той беше със силно главоболие, частична амнезия, кървене, липса на ориентация. Това ни принуди бързо да го заведем в болница, казва още лекарят на националния отбор на България. И допълва, че веднага е била установена сериозна фрактура на черепа в дясната област. С доста неприятна прогноза, ако не се вземат с бързи и спешни мерки. След бърза консултация с роднините на Тодор и получаване на съгласие от тяхна страна, аз подписах документите за операцията. 

И продължи, че положението не е било никак леко: "Надявам се, че много скоро Тодор Неделев отново ще бъде в състояние да води нормален живот. В момента е под контрол, ще остане в реанимацията и ще бъде под наблюдение. И чак след известно време ще се вземе решение как да се завърне в България. Предлагам да мислим да мислим за излизането му реанимация.

Трябва да минат поне три-четири месеца преди да се мисли за футбол", каза Бочев на пресконференцията, излъчена в канала на националния отбор, предаде БНР