Трансферното лято за Манчестър Сити започва с Кедира

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се нуждае от нещо ново, за да може отборът му да се подобри занапред. Сами Кедира от Реал Мадрид е с изтичащ договор и от лятото ще бъде свободен агент.

Това е страхотна възможност за „гражданите“, които са готови да го приютат. Освен това, този трансфер ще бъде и много изгоден заради това, че през лятото германският футболист ще бъде без отбор.

Освен това, в Сити се очаква да има серизна чистка през лятото. Целта на ръководството е да подмлади отбора. Очаква се това да бъде поредното много активно трансферно лято за „небесносините“.

От както Найджъл де Йонг напусна Сити, от отбора все още не могат да намерят подходящ заместник за него, който да може да играе като дефанзивен полузащитник. Сами Кедира може би е перфектният кандидат за позицията зад Яя Туре.

Не се знае, обаче, дали и кот'дивоарецът няма да напусне „Етихад“ през лятото. Ако това стане факт, шумотевицата отново ще се вдигне и Пол Погба отново ще бъде в полезрението на Пелегрини.

Слуховете и съмненията за това кой ще напусне, и кой не, са постоянни около „гражданите“. Имената, които се очаква да напуснат през лятото са: Хесус Навас, Самир Насри, Джеймс Милнър, Фернандо, Стеван Йоветич, Александър Коларов, Дедрик Боята и дори Един Джеко и Яя Туре. Ще бъде вълнуващо лято, както за нас, така и за „инжинера“.