Трагичен дебют за Благой Найденов в профи бокса

галерия:

снимка: БФ Бокс

Младата надежда на българския бокс Благой Найденов изненадващо направи ужасяващ дебют на професионалната сцена и бе нокаутиран още във втория рунд на първия си мач на истински голяма сцена.

Найденов сензационно бе повален на ринга във втория рунд с удар тип „кука“ от съперника си – Йонуц Трандафор Илие от Румъния, който вече има 15 победи в 41 мача като професионалист и е на 30-годишна възраст.

Благой Найденов изобщо не трябваше да се изправя срещу румънеца, но това се наложи спешно, след като първоначално насроченият му съперник от Иран се отказа в последния момент заради финансови претенции.

4133956В крайна сметка Найденов изигра дебютната си среща в профи бокса, но няма да иска да си я спомня. Специализираният немски сайт за бокс „Бокс Велт“ коментира, че българинът е сочен за бъдещ световен шампион, след като вече има на сметката си световна и олимпийска титла като аматьор при младежите.

„Златното момче“ на България бокс подписа с мениджъра Гари Хайд, който наскоро в интервю за Sporta.bg предрече, че Благой Найденов ще доминира до две-три години.