Трагедия отне на Франция олимпийска шампионка

снимка: БТА/AP

Спортна Франция потъна в скръб, след като загуби трима свои спортисти. Те загинаха при разбиване на два хеликоптера в Аржентина.

Осем от жертвите са французи, сред които са олимпийската шампионка по плуване Камий Мюфа, боксьорът Алексис Вастин и мореплавателката Флоранс Арто, съобщи RFI.

Тримата шампиони са участвали заедно с други френски спортисти в снимките на риалити предаването Dropped, снимано за телевизия TF1.

Катастрофата е станала, след като два хеликоптера на предаването са се сблъскали в аржентинската провинция Ла Риоха. При инцидента са загинали и двамата аржентинци, които са пилотирали машините.

Най-известната загинала спортистка безспорно е Камий Мюфа. Тя е родена на 28 октомври 1989 година и има три олимпийски медала в плуването - златен на 400 метра, сребърен на 200 метра и бронзов на 4х200 метра в Лондон през 2012 година.

Изненадващо тя заяви, че прекратява кариерата си на 24 години миналото лято, след десетгодишни интензивни тренировки при Фабрис Пелерин. Мюфа каза тогава, че иска да се наслаждава на живота след уморителната активна кариера.

Вестник "Труд"