Трагедия! Неадекватно съдийство разгневи Пирин (ВИДЕО)

Нефотхимик успя да победи Пирин с 3:1 в мач от 13-я кръг на Първа професионална лига. Мачът ще се запомни и с доста спорните и неверни отсъждания на главния съдия Тихомир Алексов.

Неадекватното съдийство безспорно изпъна нервите на благоевградчани, а феновете на клуба се разгневиха. А със сигурност ръководството на клуба ще пусне жалба срещу Алексов и неговата дружинка.

Алексов показа втори жълт картон на Орлин Старокин за опита му да направи задна ножица. Доводът на Алексов бе, че в близост до Старокин имаше играч на Нафтата и свири нарушение за опасна игра.

Алексов обаче не спря само с това. Той подмина с лека ръка чиста дузпа за Пирин. Станислав Костов отправи хубав удар в 81-та минута, а топката се спря в ръката на Николай Дюлгеров. Съдията обаче сметна да не посочва бялата точка при 2:1.

Идиотизмът и неадекватността на съдията тотално се показаха в 89-ата минута. Тони Тасев събори Михаел Орачев, но нарушението бе извън наказателното поле на Пирин, а Алексов свири дузпа. Това доведе до крайното 3:1.

В края на мача страничният съдия маркира несъществуваща засада при атака на Пирин.

Привържениците на Пирин реагираха в тяхната официална страница във "Фейсбук" с гневно съобщение към БФС. Последваха и напдаки към Алексов. "Дано съдията поне почерпи за печалбата от фиша!", написаха благоевградските фенове.