Трагедия! Национал на Чехия се обеси в Газиантеп

Голяма трагедия се случи в Турция. Чешкият защитник на Газиантепспор Франтишек Райторал се е самоубил, съобщават турските медии. 31-годишният футболист е бил намерен мъртъв в дома си вчера.

Франто, както го наричат в родината му, не се появил на сутрешната тренировка. Съседи са се обадили на полицията, след като Райторал не е отговарял на позвъняванията им, а вратата на дома му е била заключена от вътрешната страна.

В хода на разследването е станало ясно, че чешкият национал се е обесил. Информацията беше потвърдена и от президента на Газиантепспор Ибрахим Казил.

"Той беше в добро настроение и не изглеждаше като човек, който има сериозни проблеми. Нямам никаква представа защо го е направил", заяви Казил.

Бранителят направи име във Виктория (Пилзен), с който два пъти стана шампион на Чехия. През 2014 година десният бек игра за кратко в Хановер 96, а миналото лято премина в Газиантепспор. В чешкия национален отбор Райторал записа 14 мача, като беше част от състава за Евро 2012.

Заваляха и съболезнования към близките на футболиста. "Почивай в мир, Франто! Цялото семейство на Виктория скърби. Ще ни липсваш!", публикуваха от клуба в профила си в Twitter.