Този лош, лош Рони О'Съливан (ВИДЕО)

снимка: Tai Chengzhe

 Зъл гений ли е Рони О'Съливан, след като умишлено не направи максимален брейк от 147 точки на Откритото първенство на Уелс? Снукър общността има противоречиви мнения за формата на протест на Ракетата срещу мизерните за него 2 хиляди паунда добавка към наградата за най-висок брейк в турнира (която е 10 хиляди, плюс евентуално още две за максимума).

Колкото и спекулативно да звучи, като че ли повечето коментари са положителни. Макар най-влиятелният човек в световния снукър Бари Хърн да не остана очарован от своеволието на О'Съливан.

Както е известно, Ракетата реализира брейк от 146 в петия фрейм срещу Бари Пинчес (така лиши българката Десислава Божилова от незабравим момент в съдийската ѝ кариера, но от друга страна тя реферираше на един от най-известните брейкове на О'Съливан), когато спокойно можеше да направи максимум.

Бари Хърн определи действието О'Съливан за „неуважително към играта и съперниците, след като не е достигнато възможно най-високото ниво на представяне“. Реално обаче протестът на Ракетата стимулира редица потенциални спонсори – основно букмейкърски къщи – да предложат да платят далеч по-тлъсти суми за реализиране на максимален брейк в турнирите.

И със сигурност подобна форма на протест от страна на суперзвезда в спорта би получила далеч по-широк отзвук в световен мащаб, отколкото, например, решение да не се състезаваш за екипа на националния си отбор.

 

Why didn't you chose the black?????Ronnie O'Sullivan 146 ( 2016 Welsh Open )#Snookerroom

Posted by Snooker Snooker on Monday, February 15, 2016