Торпедото Антъни Иванов е осми в света на 200 метра бътерфлай

Най-добрият български плувец Антъни Иванов завърши на осмо място във финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство по плувни спортове на малък басейн, което се провежда в китайския град Гуанджоу. Възпитаникът на Николай Вакарееев финишира осми с резултат от 1:52.40 минути. В сутрешната сесия Иванов даде шести резултат и коригира националия рекорд на страната ни до 1:51.81 минути. 

Страхотна битка имаше за златния медал, който беше спечелен от японеца Дая Сето с нов световен рекорд от 1:48.24 минути. Досегашният планетарен рекордьор в дисциплината Чад льо Кло (РЮА) също плува под световния рекорд, но остана на осем стотни от титлата с 1:48.32 минути. Резултатът му обаче е нов рекорд на Африка. 

Голяма радост на домакините донесе Жухао Ли, който спечели бронзовото отличие с 1:50.39 минути.

Финалът на Иванов беше втори за него на световно първенство при мъжете на малък басейн, след като беше сред най-добрите осем в същата дисциплина и през миналата година в Будапеща. Това беше и общо десети финал за България от планетарни шампионати на малък басейн. Михаил Александров има шест, а Денислав Калчев два. 
Антъни Иванов ще плува още две индивидуални дисциплини на Световното в Китай - 50 и 100 метра бътерфлай.