Топчо: Взимаме нови качествени футболисти и махаме старите слабаци

снимка: lap.bg

Треньорът на Левски Елин Топузаков разкри какви трансфери ще прави в отбора и какви футболисти му трябват. Спецалистът призна, че не иска да продава никой от играчите, ако не намери преди това негов качествен заместник.

„Изходящата селекционна политика много зависи от това каква ще бъде входящата. Аз не искам да се разделям с абсолютно никого, ако нямам качествен заместник. Според възможностите какво може да вземем, ще мислим относно изходящата част от селекционната ни политика. В защитната линия имаме няколко поста, на които искам да се подсилим. Имам нужда и от външен атакуващ полузащитник. В средата на терена имаме една стабилност. Ако може да вземем добър футболист, дори да имаме натрупване на някой пост, няма да ни притесни да го направим.“, заяви той.

„Чуждестранните футболисти ще пристигнат утре заради пътуванията им от по-далечни дестинации. Няма да бъдем в пълен състав. Имаме няколко футболисти с настинки - Георги Костадинов и Ивайло Найденов. Другите нямат оплаквания от контузии. До края на утрешния ден очаквам да се съберем в пълен състав и да започнем да тренираме“.

„Всеки един треньор иска да има окомплектован състав, когато започва подготовката, за да може да направим пълноценен тренировъчен процес. Нормално е българските треньори да се съобразяваме с българската действителност. Иска ми се от първия ден да сме с окомплектован състав, но особено през зимния период е по-трудно с привличането на нови футболисти. За мен най-главната цел е отборът да бъде много добре физически подготвен. Върху това ще работим от самото начало на подготовката. Трябва да бъдем на топ ниво. Във втория етап ще работим повече върху тактиката и различните схеми на игра. Дори и в контролите няма да се влияем от резултатите, а ще се стремим да усъвършенстваме това, което тренираме. Футболисти, които не са в Левски не искам да коментирам. Амаду Сукуна от утре ще бъде с нас и ще започне подготовка". "Неща от кухнята не искам да коментирам. Нямам притеснения относно това, което предстои да се случи на Общото събрание на Левски. Нормално е да искам да бъдем подготвени на топ ниво. Който издържи и който покаже характер, който се пребори, който покаже желание и хъс за успех, той ще играе в отбора и той ще бъде най-полезен. Всички ги очаква тежка подготовка“, каза още Елин Топузаков.