Тони Силва пред трансфер в Белгия или... в Лудогорец

снимка: Булфото

Крилото на ЦСКА Тони Силва отново е обект на засилен интерес от страна на други клубове. Португалецът е попаднал в плановете на Брюж, руски клуб и Лудогорец. От „Армията" са му заковали цена от 1.5 млн. евро, която Брюж след дълги преговори са готови да платят. Белгийци­те настояват сделка­та да стане до края на трансферния прозо­рец 31 август.

След отстраняването на Йерун Луму и от ща­ба на Лудогорец са погледнали към пор­тугалския талант. То­ни Силва натрупа опит в родната „А" група, а и от престоя си в Ливърпул има самочувствие за го­леми битки. Шефове­те на разградчани из­чакват евентуално класиране в групите на Шампионската ли­га. Тогава те ще надцакват за Тони Сил­ва.

Руски клуб също е готов да плати за правата на португал­ското крило на ЦСКА. Силва е смя­тан за перспективен играч, от който след време може да бъдат изкарани милиони.

Треньорът на Брюж Мишел Прюдом ха­ресва страшно много крилото на „червени­те". Той има преки впечатления от Тони Силва, след като два­та тима се срещнаха в контрола това лято. Португалецът вкара два гола и бе с основ­на заслуга за победа­та на ЦСКА с 3:2. Първоначалната оферта от 650 000 ев­ро бе категорично от­хвърлена от Алексан­дър Томов.

След кра­тък застой от Брюж отново са изпратили конкретно предложе­ние за правата на Тони Силва. От „Арми­ята" обмислят сери­озно предложението. С парите от евентуа­лен трансфер на своя­та звезда в Белгия, от ЦСКА ще си гаранти­рат спокойствие поне до края на първенст­вото.

Стойчо Младе­нов намери и други перспективни млади играчи в лицето на Серджиу Буш и Платини, които след време също може да донесат солидни приходи. Не трябва да бъдат подценява­ни в това отноше­ние Иван Маркович и Антон Карачанаков. Още през следващата седмица се очаква развитие по трансфера. Не е изк­лючено към Тони Силва да постъпят и още оферти. Запит­вания за крилото на ЦСКА има от пове­чето водещи първен­ства в Европа.