Тонев не е в депресия, а се бори за титулярното си място в Селтик

Българският национал на Селтик Александър Тонев не е в депресия, тренира нормално, заяви мениджърът на футболиста Антъни Раво. Тонев чувства подкрепата на треньорския щаб на "детелините", както и на цялото ръководство на клуба, което го прави щастлив.

Мениджърът направи това изявление по повод някои медийни публикации от вчера, че 24-годишният български национал се чувства подтиснат.

Българският футболист беше обвинен от защитника на Абърдийн Шей Логан в обида от расистки характер заради което му беше наложено наказание от 7 мача лишаване от състезателни права въпреки отсъствието на каквито и да било доказателства за това.

"Александър продължава да се бори за титулярното място в Селтик, здрав е и мотивиран да успее, какъвто е бил винаги. Всички, които сме около него знаем, че е невинен и обвинен несправедливо", каза още агентът на футболиста.

"Тонев ще покаже най-доброто от себе си в близките седмици и месеци и предстоящите европейски мачове са най-добрата възможност за това".

Той добави, че заедно със Селтик очакват Шотландската Футболна асоциация да изпрати писменото решение по казуса, за да бъде входирано веднага писмото с жалбата.

Всички в Селтик отказват да приемат, че играч може да бъде наказан без никакви доказателства само срещу думата на друг човек.

Също така се чака и насрочването на новото изклюшване за обжалването и адвокатите на клуба са се ангажирали със защитата.

Тонев попадна в групата на Селтик за мача с Астра (Плоещ) от турнира Лига Европа и днес отпътува за Румъния, припомня БТА. Очакванията са, че мениджърът Рони Дейла ще му даде игрови минути.