Томова се прости с Бризбън на старта на пресявките

Първата ни ракета при жените Виктория Томова стартира новия сезон с поражение, след като отпадна още на старта на квалификациите на турнира в Бризбън (Австралия) с награден фонд 894 700 долара.

22-годишната българка преклони глава пред водачката в схемата Наталия Вихлянцева от Русия. След час и 22 минути игра Томова отстъпи с 6-7(4), 3-6 и отпадна безславно от надпреварата.

Рускинята бе пробита още в първото си подаване в мача, а след това допусна и втори пробив за 1-4. Тя успя светкавично да върне един брейк, а после дори изравни геймовете при 4-4. Така се стигна до тайбрек, в който по-хладнокръвна се оказа Вихлянцева. Тя дръпна с 3:0 и 5:1, като затвори частта след 7:4.

Томова бе пробита за 2-1 и 4-1 във втората част. Тя успя да върне брейк за 3-5, но когато сервираше за оставане в мача, допусна нов пробив и така се прости с участието си в Бризбън.

В следващия кръг 20-годишната Вихлянцева, която заема 62-о място в световната ранглиста, ще срещне украинката Даяна Ястремска, която победи Вера Лапко от Беларус в два сета.