Томова се прости с Австралия след 49 минути на корта

Първата ракета на България при жените Виктория Томова бързо приключи участието си в основната схема на Откритото първенство на Австралия. 22-годишната софиянка бе разбита от Никол Гибс и загуби с 1-6, 1-6 за едва 49 минути на корта.

Американката, която е номер 113 в света, стартира ударно двубоя. Тя успя да обърне още откриващото подаване на Томова и осъществи ранен пробив. След няколко минути Гибс вече водеше с 4-0 след втори брейк.

Българката успя да върне един гейм за 4-1, но той се оказа единствен за нея в първия сет. Американката продължи своя "терор" от дъното на корта и без да прави много грешки, затвори сета при 6-1.

Кошмарът за Вики продължи и във втората част. Още в самото начало тя отново допусна брейк и изостана с 0-3. Никол Гибс продължаваше да бъде сигурна в разиграванията, а Томова не спираше да прави наивни грешки или пък ставаше безучастен свидетел на уинърите на американката.

Гибс не даде инициативата на българката до самия край и тя отново записа само 1 гейм на сметката си. Така Томова се прости с участието си в Мелбърн, след като за първи път влезе в основната схема на турнир от Големия шлем. Това се случи след загуба от Ана Блинкова в последната пресявка. Първоначално Вики отпадна, но след това влезе като "щастлива губеща" на мястото на отказалата се Ана Конюх.