Томов побърза да възвърне доверие в Стойчо Младенов

снимка: Булфото

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов побърза да заяви своето доверие в старши-треньора на тима Стойчо Младенов.

Вчера Томов пусна изявление, с което призова натавника на "червените" да не оправдава отпадането от Лига Европа. Това бе възприето от някои медии като атака към Младенов.

Босът на "армейците" обаче пусна ново обръщение, в което даде да се разбере, че подобно нещо няма и Младенов има пълната му подкрепа.

Ето и думите на Александър Томов:

Излишни са интригите и напъните на някои журналисти, които пишат в последните дни за предстояща смяна на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов. Доверието в него е пълно и то не е свалено след отпадането от турнира Лига Европа.

Стойчо Младенов изигра ключова роля в спасяването  на Клуба от предумишлен фалит и закриване през 2013 година. Под негово ръководство и с моя лична подкрепа през юни-юли тази година беше направена нова мащабна селекция, която доведе до подмладяване на състава с перспективни футболисти. Днес ЦСКА има в първия си състав 32 души, някои от които състезатели от национални юношески и мъжки гарнитури. Задачата на старши-треньора е на тази база да изгради боеспособен тим с няколкогодишна перспектива.

Ето защо сега е необходима максимална концентрация за предстоящото вечно дерби и в борбата за шампионската титла, а не поддаване на интриги, особено когато те идват от нашите съперници.

ЦСКА е силен отбор с голяма история. Но силата не е само в това да празнуваш победи, но и в това да понасяш достойно загуби. Така е във футбола, но така е и въобще в живота.

Затова нека утре всички да отидем на стадиона и да подкрепим любимия армейски тим!

Александър Томов

Председател на Надзорния съвет

на ПФК ЦСКА АД