Томов отказал да преговаря с Мерсин

снимка: Булфото

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов е отказал да се срещне с президента на турския Мерсин. Али Караманлъ е предложил на Томов двамата да обсъдят ситуацията около дължимата трансферна сума за Спас Делев, пише вестник "Тема:Спорт".

"Армейците" имат да получават над 600 000 евро от турския клуб. Силната фигура в Борисовата градина обаче е отхвърлил предложението заради натоварен график. От Мерсин са се активизирали в опит да уредят взаимоотношенията си с ЦСКА, тъй като ФИФА изпрати писмо, според което клубът е задължен да плати до 28 ноември.

Ако това не се случи, Мерсин ще бъде наказан със сурова глоба и отнемане на точки. А турският клуб има високи амбиции в местния елит през този сезон. Отборът направи солидна селекция, в която се отличава бившият нападател на Спартак (Москва) Велитон, а привлече и Николай Михайлов.

Мерсин е на 6-о място и целите на тима ще пострадат от евентуално наказание. Турците ще опитат да разсрочат плащането към ЦСКА, но към този момент ръководството на "армейците" няма намерение да се съгласи на подобна схема. "Червените" искат да получат цялата сума накуп.