Томаш: Бербатов е реална опция за Берое

снимка: twitter.com

Старши треньорът на Берое Александър Томаш призна, че Димитър Бербатов все още е опция за заралии. През лятото настоящият нападател на Керала Бластърс води подготовка с тима под Аязмото, но в крайна сметка не подписа договор, а замина за Индия. Томаш обаче вярва, че приятелството му с Митко може да е ключово за негов трансфер в Стара Загора.

"Защо Димитър Бербатов да не е все още реална опция да заиграе в Берое? Отборът ни е на доста добро ниво. Убеден съм, че напролет ще стоим още по-добре", заяви старши треньорът на Берое пред ТВ Стара Загора, цитиран от "Тема спорт".

Той призна още, че клубът води преговори с двама футболисти, а други двама може да пристигнат на проби по време на лагера в Турция, който стартира в четвъртък. В сряда пък заралии срещат Марица (Пловдив) в контрола.

"Водим преговори с двама футболисти за директни договори, а също така водим разговори с двама играчи за проби, но не знам дали ще дойдат. Става въпрос за свободни агенти.

ДНК-то на Берое е да атакува и да играе офанзивен футбол. Мачът срещу ЦСКА-София (б.р. загубен с 0:6) е много срамен за мен като треньор, за нашите футболисти, но трябва да си вземем поуките. Ние се надиграваме срещу всеки съперник. Трябва да си извадим точните изводи, за да се развиваме", продължи Томаш.

Наставникът на заралии говори още за осъществената сделка с Локомотив (Пловдив) за Мартин Камбуров и отказа на Берое да привлече бранителя Александър Барт, който в момента защитава цветовете на ЦСКА-София.

"Предложиха ни Барт. Отказахме да го привлечем заради живота му извън футбола. Аз не казвам, че сме взели правилното решение, а на каква база сме го направили.

Камбуров подчинява себе си в името на отбора. Преди да го вземем, събрахме много информация за него, която бе изключително негативна, и се убедих, че ние в България не обичаме успелите хора", завърши Томаш.